Wandelroutes Nièvre

Wandelen door de favoriete streek van veel Nederlanders

Dit is de favoriete streek van veel Nederlanders: niet alleen in de Morvan, maar ook daarbuiten genieten ze van de prachtige natuur. Het departement strekt zich uit tot aan de Loire.

Er zijn tal van wandelroutes uitgezet door de Nièvre. De lokale toeristenbureaus hebben over het algemeen (Franstalige) versies met een plattegrondje beschikbaar. Steeds vaker bieden ze op hun website ook te downloaden GPX-bestanden aan. Hieronder vindt u de vertaling van een aantal officiële routes met bewegwijzering. Klik hier als u de weergave wilt zien op de plattegrond van Bourgondië.

Volg tijdens de wandelingen altijd de wegwijzers en neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart mee. Ga in het jachtseizoen niet in de bossen wandelen; zeker niet als u waarschuwingsborden ziet (bijvoorbeeld met “Chasse en Cours”). Verder gelden de gebruikelijke gedragsregels: op de wandelpaden blijven; geen bloemen plukken onderweg want het kunnen beschermde soorten zijn; geen afval achterlaten in de natuur; niet vergeten om de hekken te sluiten die u op de route moet openen; enzovoorts.

Foto: Canal du Nivernais - @J'emPhoto Eléonore Maingard