Zwemmen

Even afkoelen na een excursie of gewoon een dagje luieren aan het water

Warm en stoffig van een leuke excursie of stadstrip? Even afkoelen na een stevige wandel- of fietstocht? Of gewoon zin in lekker een dagje luieren aan het water? Dan zijn de vele meren en recreatieplassen in de Bourgogne heel aanlokkelijk. Ze zijn overal te vinden: in de Morvan, de Côte-d'Or, de Nièvre, de Saône-et-Loire, en de Yonne.

Vanwege de veiligheid is het niet overal toegestaan om te baden of te zwemmen. Hieronder vindt u een aantal leuke plaatsen waar het meestal wel mag. Borden met "Baignade interdite" geven aan dat het verboden is om het water in te gaan. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er blauwalg is geconstateerd. Op een enkele uitzondering na, is er op de hieronder genoemde plekken geen toezicht aanwezig. Zwemmen is dus op eigen risico.

Wie kiest voor een openbaar zwembad moet er rekening mee houden dat het in Frankrijk, vanwege de hygiëne, niet is toegestaan om in shorts of bermuda’s te zwemmen. Vanuit fatsoensnormen zijn doorgaans ook zwemstring, microbikini en monokini verboden.

Klik hier voor een weergave van de leukste zwemplekken op de kaart. Zie de FAQ's voor meer informatie over de kwaliteit van het zwemwater.

Foto: ©Beaune Côte et Sud