Vakantie in de Bourgogne

Bourgondië, de Bourgogne, is een perfecte vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers, sportievelingen, rustzoekers en fijnproevers. Dus eigenlijk voor iedereen. Doordat deze regio snel en makkelijk te bereiken is, leent hij zich ook voor een lang weekend naar Frankrijk. 

Met meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft de Bourgogne een rijke cultuurhistorie. Er zijn overblijfselen uit de tijd van de Romeinen en de Galliërs, van de monniken die de wijnbouw tot ontwikkeling brachten, en van de machtige hertogen. Naast opgravingen zijn er tientallen musea, kastelen, abdijen en kerken te zien. Maak tijdens uw vakantie ook kennis met het industrieel erfgoed en de ambachten, de prachtige oude steden en de pittoreske dorpjes in dit deel van Frankrijk.

De prachtige natuurgebieden en de vele meren zijn een paradijs om te sporten of om rust te zoeken. Voor degenen die graag actief zijn in hun vakantie, zijn er tal van fietsroutes en wandelroutes uitgezet door de regio. Ook zijn er mooie golfbanen aangelegd. Het enorme natuurgebied de Morvan, in het centrum van Bourgondië, trekt jaarlijks veel Nederlandse bezoekers.

Fijnproevers vinden in de Bourgogne bekende en minder bekende producten en streekgerechten. De wijnen die er worden gemaakt behoren tot de beste ter wereld. Een prima manier om ze te ontdekken is door in de vakantie één van de wijnroutes te volgen met de auto, de fiets of te voet.

Overal in de Bourgogne wonen Nederlanders of Vlamingen die overnachtingen aanbieden. U wordt er welkom geheten in hun eigen taal.

BourgondieToerist laat zien waar u tijdens uw vakantie moet zijn en houdt u op de hoogte van de actualiteiten en de leuke evenementen in de Bourgogne! 

Suivez pendant trois jours Annemie Struyf en Bourgogne/Uitstap in Bourgogne met Annemie Struyf
Suivez pendant trois jours Annemie Struyf en Bourgogne/Uitstap in Bourgogne met Annemie Struyf