Kunstwerken Nannay

Le tour des Grands Buissons
Kunstwerken Nannay
Toeristenbureau La-Charité-sur-Loire
Le Bourg, 58350, Nannay

Een wandeling van 5 kilometer door een landelijk gebied en langs eigentijdse kunstwerken.

Vertrekpunt route: Kerk Saint-Aignan, Nannay
Aantal kilometers: 5 kilometer
Bijzonderheden:  Neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart van de omgeving mee.

Het Toeristenbureau van La-Charité-sur-Loire biedt een poëtische wandeling aan door een landelijk gebied en langs eigentijdse kunst die is gemaakt tijdens de jaarlijkse Conviviales van Nannay. In en rond dit rustige dorpje zijn, in de buitenlucht, enkele tientallen werken geplaatst. Ze hebben slechts een tijdelijk bestaan. Het ene weerstaat de seizoenen wat beter dan het andere, maar ze wijzen er allemaal op dat niets in het leven blijvend is. Alleen het huidige moment telt.

  • Voor de kerk ziet u al de eerste werken: Loup-Foque van Thierry Collat en (tegen de kerk) La Sphère van Pierre Gallais. Op het plein bij het gemeentehuis staat links de boom Tree’Cycle Métallique van Bruno Marion die uitnodigt om onze hedendaagse wijze van consumeren te heroverwegen.
  • Ga vervolgens rechtsaf de Rue de la Chaume in. Op de muur van de oude school vindt u Nanto van Joëlle Dautricourt. Nanto is een Gallisch woord voor “rivier, stroom” en verwijst naar de geschiedenis van het dorp.
  • Neem de Rue des Chailloux waar La Borne des va-nu-pieds van François Davin en Les Moutons van Titus Titos staan.
  • Loop een stukje terug en pak de Rue des Lavoirs tot aan de tweede wasplaats. Ga daar rechts omhoog de Rue Belle Catherine in. Na 150 meter komt u bij l’Enfumoir van Thierry Husson. Volg daar rechts het pad omhoog naar het bos. Na de bocht ziet u Le Terrier de Taille humaine van Benoït Sicat. Bij de grotere kruising het pad naar links nemen.
  • 900 meter verderop slaat u bij de kruising linksaf, dus omlaag, over het pad dat het bos uitgaat.
  • Neem links de asfaltweg omlaag naar het dorp. U kunt er genieten van een mooi uitzicht over de omgeving. Na een stukje lopen, ontdekt u La Vénus de Nannay. Het kunstwerk verderop heet La Déhiscence. Het is een ideale plek voor een pauze.
  • Vervolg de weg terug naar de wasplaats. Langs de dezelfde route als de heenweg, komt u weer bij de kerk uit.