Bourgondische keuken
De Bourgondische keuken is wereldberoemd. De heerlijke Bourgognewijnen zijn een belangrijk ingrediënt voor veel recepten.
Proef eens van een aantal traditionele streekgerechten uit Bourgondië.
Volgens de Fransen zelf het meest representatieve gerecht uit de Franse keuken.
Slakken in kruidenboter is een Bourgondisch gerecht dat in de 19e eeuw werd bedacht.
Deze kaassoesjes komen vaak bij het aperitief op tafel.
Een gerecht uit de Chablisstreek met ham en een saus van ingekookte wijn.
Van oorsprong een typisch gerecht voor Pasen.
Een typisch kipgericht uit Dijon. Ontstaan door een ongelukje met paprikapoeder en vernoemd naar de voormalige burgemeester Gaston Gérard.
Een bijzonder gerecht, gemaakt van een kliekje. Franse topchefs strijden jaarlijks in Le Clos de Vougeot om de wereldtitel Oeufs en Meurette bereiden.
De bouillabaisse uit de vallei van de Saône.
Kalfskop is een republikeins gerecht bij uitstek.