Saint-Amand-en-Puisaye: Pad van Carriès

Saint-Amand-en-Puisaye: Pad van Carriès
Office de Tourisme de Puisaye-Forterre
6 Grande Rue, 58310, Saint-Amand-en-Puisaye

Treed binnen in de wereld van de beeldhouwer-ceramist Jean-Joseph Carriès. Wandelroute van 8,3 kilometer.

Vertrekpunt route: Toeristenbureau Saint-Amand-en-Puisaye
Aantal kilometers: 8,3 kilometer
Bijzonderheden: 

Bij nat weer wordt deze route afgeraden omdat de grond dan glad is.

Volg onderweg de gele routewijzers (route 40).
Neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart van de omgeving mee.


Met deze wandeltocht van het Toeristenbureau Puisaye-Forterre treedt u binnen in het werk van de beeldhouwer-ceramist Jean-Joseph Carriès. Langs de route zijn kunstwerken te zien. Ga daar respectvol mee om, ook al zijn ze soms beschadigd. Bij zeer nat weer wordt deze wandeltocht ten sterkste afgeraden omdat sommige delen dan zeer glad zijn vanwege de modder!

Route:

 • Vertrek bij het Toeristenbureau, Place de la Liberté in Saint-Amand-en-Puisaye.
 • Volg de Avenue de la Gare, de laan met de platanen. Ter hoogte van de brandweerkazerne gaat u naar rechts. U komt langs een meertje en volgt de Chemin du Tacot. Loop verder over de Route de Cosne in westelijke richting Saint-Amand-en-Puisaye uit.
 • Steek de doorgaande weg voorzichtig over. Neem vervolgens de weg links en sla dan meteen rechtsaf. Na een klein stukje komt u op de weg naar Donzy. Ga daar linksaf.
 • Ter hoogte van een elektriciteitspaal gaat u rechtsaf en volgt u de weg onder de hoge bomen. Vlak voor de garage linksaf slaan. U komt dan op de D955.
 • Ga hier linksaf en blijf in de linker berm lopen. Bij het eerste kruispunt buigt u af naar links. U komt in het gehucht Les Mottes. Ga aan het einde van de weg, bij de splitsing, rechtsaf. Dan komt u langs de oude pottenbakkerij van Les Mottes met zijn schoorsteen.
 • Ga linksaf de D955 op en steek voorzichtig over. Sla vervolgens meteen rechtsaf in de richting Argenoux. Loop over de hoofdweg door dit gehucht. Na de brug over de Vrille neemt u de eerste weg naar links. U komt langs een kleine waterplas en daarna gaat u rechtsaf.
 • Steek voorzichtig de D957 over en neem de weg (Chemin de la Chapelle) omhoog in de richting van Biron Blanc.
  (Het is mogelijk om bij de oversteek van de D957 ook eerst langs het huis van Jean Carriès te lopen. Ga dan links de D957 op. Blijf in de rechterberm lopen en neem de weg omhoog richting Lieu du Puits. Vlak voor de Y-splitsing gaat u naar links. U komt dan op een weg die eerst naar links buigt en daarna afdaalt naar Montriveau. Het huis van Jean Carriès is het laatste aan de linkerkant. Neem dezelfde weg terug naar de D957.)
 • Op de splitsing kiest u de weg naar rechts. Die gaat omlaag langs hagen. Na een tijdje wordt die weg breder en komt hij uit in Les Lamberts.
 • Blijf daar rechtdoor lopen over de asfaltweg. Na ongeveer 200 meter eindigt die in een holle weg met daarlangs hagen en knotwilgen.
 • Snij de weg af en ga verder op de weg ertegenover. U steekt dan de weg over en buigt dan iets naar links en weer naar rechts af. Vervolg deze weg. Op het Carrefour des Potiers, met werken van artiesten, gaat u rechtdoor. Snij de geasfalteerde weg af. U passeert een hut met een compilatie van krantenberichten. U passeert Ruisseau de la Maladrerie met links een oude wasplaats.
 • Steek de D2 voorzichtig over en ga richting de Rue Creuse die er praktisch tegenover ligt. Neem de eerste weg links (Rue des Anseuses). Bij de kruising met de Faubourg des Potiers rechtsaf slaan.
 • Bij het kruispunt (Carrefour Carriès) voorzichtig oversteken naar de Grande Rue. Aan de andere kant van het water bent u weer bij het vertrekpunt.

Deze wandelroute is goed te combineren met een bezoek aan het Museum Grès aardewerk.

Foto: OT Puisaye ©Salomé Brugnaux