Wandelen

Eindeloos wandelen in de Morvan en de rest van Bourgondië

Er zijn heel veel wandelroutes, in allerlei moeilijkheidsgraden en afstanden, uitgezet door Bourgondië. Vooral in de Morvan en de gebieden eromheen komen wandelaars aan hun trekken. Op hete zomerdagen is het heerlijk wandelen in de bossen. De routes door velden en langs wijngaarden kennen over het algemeen weinig schaduw en lenen zich daarom meer voor koelere dagen.

Hieronder vindt u de vertaling van een aantal officiële routes met bewegwijzering. Klik hier als u de weergave wilt zien op de plattegrond van Bourgondië.

De lokale toeristenbureaus hebben over het algemeen (Franstalige) versies met een plattegrondje beschikbaar. Een enkeling biedt te downloaden GPX-bestanden aan. Voor een overzicht van de wandelroutes op de kaart van Bourgondië, klikt u bovenaan deze pagina op het tabblad "Ontdek Bourgondië". Boven de kaart kunt u aangeven waarop u wilt filteren. 

Volg tijdens de wandelingen altijd de wegwijzers en neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart mee. Ga in het jachtseizoen niet in de bossen wandelen; zeker niet als u waarschuwingsborden ziet (bijvoorbeeld met “Chasse en Cours”). Verder gelden de gebruikelijke gedragsregels: op de wandelpaden blijven; geen bloemen plukken onderweg want het kunnen beschermde soorten zijn; geen afval achterlaten in de natuur; niet vergeten om de hekken te sluiten die u op de route moet openen; enzovoorts.

Foto: Solutré OT Mâcon ©Jean-Pierre Eschmann