Wandelroutes Morvan

Wandelen in een regionaal natuurpark in het hart van Bourgondië

Wandelroutes Morvan

Het uitgestrekte regionale natuurpark De Morvan, dat elk van de vier departementen raakt, is bij uitstek een gebied om te wandelen. Dit is het groene hart van Bourgondië met bossen, riviertjes, meren en kleine dorpjes waar de tijd soms heeft stilgestaan. Op warme zomerdagen is het hier vaak net iets koeler dan elders in Bourgondië.

Er zijn tal van wandelroutes uitgezet door de Morvan. De lokale toeristenbureaus hebben over het algemeen (Franstalige) versies met een plattegrondje beschikbaar. Steeds vaker bieden ze op hun website ook te downloaden GPX-bestanden aan. Hieronder vindt u de vertaling van een aantal officiële routes met bewegwijzering. Klik hier als u de weergave wilt zien op de plattegrond van Bourgondië.

Volg tijdens de wandelingen altijd de wegwijzers en neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart mee. Ga in het jachtseizoen niet in de bossen wandelen; zeker niet als u waarschuwingsborden ziet (bijvoorbeeld met “Chasse en Cours”). Verder gelden de gebruikelijke gedragsregels: op de wandelpaden blijven; geen bloemen plukken onderweg want het kunnen beschermde soorten zijn; geen afval achterlaten in de natuur; niet vergeten om de hekken te sluiten die u op de route moet openen; enzovoorts.

Foto: Morvan, Nièvre Attractive - ©Xavier Mathiaud