Wandelroute Waterval van Brisecou

Wandelroute Waterval van Brisecou

Le Chemin des Chèvres
71400, Autun
Bekijk in Google Maps

Wandeling van 6,7 kilometer, vanaf de Piramide van Couhard, naar het watervalletje van Brisecou.

Vertrekpunt route: Autun, Parking Piramide van Couhard (Pierre de Couhard)
Aantal kilometers: 6,7 kilometer
Bijzonderheden:  Neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart van de omgeving mee.

Het vertrekpunt voor deze wandeltocht is de Piramide van Couhard, een grafmonument dat een oude dodenstad van Autun domineert. Onderweg ontdekt u de waterval van Brisecou, de boerderij van Montmain, de wasplaats van Saint-Blaise en de Chemin de la Mine met uitzicht over de bovenstad.

ROUTE:
  • Neem vanaf de parkeerplaats bij de Piramide van Couhard, tegenover de kerk, de weg omhoog. Die loopt langs het water. Steek na 1 kilometer via het bruggetje over.
  • Sla dan linksaf en volg 75 meter verderop de gele en groene wegwijzers om zigzag, via 100 treden, omhoog te klimmen tot aan de bosweg.
  • Ga rechtsaf; 100 meter verderop gaat een pad naar links omhoog. Loop 80 meter verder en pak daarna via de treden het pad naar links.
  • Sla na 600 meter rechtsaf. Vervolgens afdalen, de weg oversteken, nog 100 meter rechtdoor lopen en dan na 100 meter rechts de richting Montmain volgen.
  • Bij de boerderij pakt u de weg naar links, richting Saint Blaise. Na 150 meter rechtsaf slaan en de Chemin des Chèvres gedurende 2 kilometer volgen.
  • Loop verder over de weg die omlaag gaat. Na de haarspeldbocht en het huis neemt u links de weg die afdaalt. Onderaan, waar het asfalt eindigt, gaat u bij de tweede afslag naar links.
  • Bij de uitgang van het park, 200 meter verderop, kiest u de weg naar rechts. Volg die gedurende 1 kilometer.
  • Steek de weg over en ga omhoog de Rue de la Cascade in. Volg het stroompje voor de huizen langs naar links. Dan komt u weer terug bij het vertrekpunt.

Deze wandelroute wordt u aangeboden door het Toeristenbureau Grand Autunois Morvan.

Foto: ©DSL 71 - Sylvain PIERRE