Regionaal natuurpark van de Morvan

Regionaal natuurpark van de Morvan
Parkhuis

Les Petites Fourches, 58230, Saint-Brisson

De Morvan, het Kleine Canada van Frankrijk, is een populaire bestemming voor Nederlanders.


Het Regionaal Natuurpark van de Morvan, in het hart van Bourgondië, wordt vanwege z’n prachtige natuur ook wel het Kleine Canada van Frankrijk genoemd. Het natuurpark is een populaire bestemming voor Nederlanders die in Frankrijk hun vakantie vieren, een tweede woning aanschaffen, of er permanent gaan wonen.

Met gemiddeld 18 bewoners per vierkante kilometer is hier nog volop ruimte voor de natuur. Het parkhuis geeft uitleg over het park, de flora en de fauna. Het is van april tot medio november dagelijks open en daarbuiten op woensdagen, donderdagen en vrijdagen.

De Morvan biedt voor alle smaken wat. Natuurliefhebbers vinden er heuvels met bossen, meren, stroompjes, een enkel watervalletje, en open plekken waar Charolais koeien grazen. De hoogste top is de Haut-Folin met 901 meter. Sportievelingen kunnen in de Morvan eindeloos wandelen, fietsen, paardrijden, klimmen, en allerlei watersporten ondernemen. In de jaren dat het sneeuwt, is zelfs langlaufen mogelijk op de hellingen van de Haut-Folin. De stuwmeren en rivieren zitten vol met vis. En overal zijn plekjes om heerlijk tot rust te komen.

Wie op zoek is naar spiritualiteit kan in de Morvan terecht in het pelgrimsplaatsje Vézelay, de abdij La Pierre-qui-Vire of in de boeddhistische tempel Mille Bouddhas. Musea zijn te bezoeken in plaatsjes als Autun, Château-Chinon, Avallon en Saulieu. Ook de fijnproevers kunnen terecht in Saulieu waar restaurant La Côte d’Or, met twee Michelin-sterren, is gevestigd. Verder worden er in de Morvan allerlei lekkernijen geoogst en gemaakt: honing, jam, kaas, saffraan….