7 juli 2024

Kortingspas voor uitstapjes

Bourgogne-Franche-Comté biedt een kortingspas aan voor allerlei uitstapjes in de regio. De aanschaf hiervan kan interessant zijn voor toeristen die veel bezoekjes willen plannen. Behalve in Bourgondië, is hij ook geldig voor bezienswaardigheden en activiteiten in Franche-Comté.

De kortingspas geeft bijvoorbeeld gratis toegang tot het recent opgekapte kasteel van Châteauneuf, de abdij van Fontenay die tot het UNESCO werelderfgoed behoort, de abdij van Cîteaux die de bakermat is van de Cisterciënzers, de grotten van Azé, het kasteel van Sully, het kasteel van Ratilly, de tuin Jardin de La Borde, museumpark Alésia, de oude kruidkoekfabriek Mulot & Petitjean, Veuve Ambal waar Crémant de Bourgogne wordt gemaakt, het Cassissium, het mijnmuseum van Blanzy, het museum van de opgraving Bibracte, of de toren van Filips de Goede... Op andere plaatsen wordt korting geboden, bijvoorbeeld op fietshuur of boottochtjes. Klik hier om de complete lijst te downloaden. 

Met de pas kunnen bezoekers op meer dan 120 plekken gratis of tegen korting terecht. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit een pas voor drie dagen (€ 30) of zeven dagen (€ 45). Voor degenen die vaak in Bourgondië zijn, is ook een pas van een jaar mogelijk (€ 80 en voor 65-plussers € 40). Met deze laatste versie mag men vaak drie keer op hetzelfde adres, gratis dan wel met korting, naar binnen. De prijzen zijn uiteraard per persoon (inclusief één kind van 6 tot 16 jaar onder begeleiding van de pashouder). 

De pas is te koop via de (Frans- en Engelstalige) app Pass Découverte, bij de toeristenbureaus in Bourgondië, of via de Franstalige website. Toezending gebeurt per e-mail. Hij is op naam en het pasnummer kan in de app worden geregistreerd zodat hij altijd bij de hand is. 

Foto: Cassissium ©Emma BROSSARD, BFC Tourisme