Museumpark Alésia

Museumpark Alésia
1 Route des Trois Ormeaux, 21140, Alise-Sainte-Reine

Een modern museum dat uitleg geeft over de strijd tussen Vercingétorix en Julius Caesar.

Op de plek waar meer dan 2000 jaar geleden de Galliërs werden verslagen door de Romeinen, is een modern museum gebouwd. Hier wordt uitleg gegeven over de strijd tussen Vercingétorix en Julius Caesar.

Het museum is gevestigd in een markant gebouw op een heuvel, de Mont Auxois. De ronde vorm van het bouwwerk symboliseert de omsingeling, door de Romeinen, van de versterkte plaats Alésia waar de Gallische troepen zich bevonden.

Grote vensters aan de binnenkant van het gebouw geven een beeld van het oppidium en nemen de bezoekers mee terug naar de Gallische oorlogen die plaatsvonden tussen 58 en 51 voor Christus.

Met moderne technieken wordt uitleg gegeven over archeologische vondsten uit de omgeving. Er is niet alleen aandacht voor het beleg van Alésia, maar ook voor de mensen die voor en na die tijd op de Mont Auxois woonden. De collectie omvat de hele geschiedenis vanaf de prehistorie tot nu toe.

Samen met het de plek van de opgravingen, drie kilometer verderop en het beeld van Vercingétorix, vormt het museum een park.

Het Museumpark is tot en met 30 november dagelijks geopend. Zie voor de meest actuele openingstijden en toegangsprijzen de website van het Museumpark.