Cassissium

Cassissium

8 Passage Montgolfier, 21700, Nuits-Saint-Georges

Ontdek alles wat er te weten valt over cassis en proef de drankjes, met of zonder alcohol, die hier worden geproduceerd.


Het Cassisium is een museum dat helemaal aan de zwarte bes is gewijd. Bezoekers ontdekken hier op een interactieve en ludieke manier alles wat er over cassis te weten valt.

Op de eerste plaats over de plant; bijvoorbeeld over de verschillende soorten zwarte bessen, het belang van de grond, en het onderhoud van de plant. Vervolgens laat het museum zien, ruiken en proeven wat er allemaal van wordt gemaakt. Ook is er aandacht voor de goede effecten die cassis heeft op de gezondheid.

De presentatie van het Cassissium bestaat uit drie delen:

  • Een interactief en ludiek museum over de historie, de cultuur en het gebruik van zwarte bessen in al z’n vormen. Inbegrepen is een film waarin de ster, Supercassis, de geschiedenis van zijn familie vertelt.
  • Een rondleiding door de likeurfabriek Védrenne met uitleg over de productie van de Crème de Cassis, inclusief een kijkje bij de vaten waarin de Bourgondische brandewijn rijpt.
  • Proeven van de vruchtensiropen, likeuren, Crème de Cassis of andere crèmes aan het einde van het bezoek. Er is keuze uit 50 verschillende siropen en 50 verschillende likeuren.

De informatie in het museum wordt zowel in het Frans als in het Engels aangeboden. Een Nederlandstalige audiogids is eveneens beschikbaar. Het Cassissium is in de zomerperiode elke dag open. In de winterperiode is het op zondagen, maandagen en enkele feestdagen gesloten. Zie voor actuele toegangstijden en prijzen de website van het Cassissium. Bezoeken dienen vooraf via de website te worden gereserveerd!

Fotocredits: ©Cassissium.