Stuwmeer van Montaubry

Stuwmeer van Montaubry
Plage des Patins, 71670, Le Breuil

Door bomen omgeven stuwmeer van het Canal du Centre dat populair is bij waterskiërs. Een deel is afgezet voor zwemmers. 


Dit stuwmeer in het Canal du Centre wordt omringd door groen. Het strand van Patins met z’n vele bomen is een uitgelezen plek om op warme dagen verkoeling te zoeken. De houten tafels nodigen uit tot een picknick.

Een deel van het meer is afgezet voor zwemmers, maar er is geen toezicht aanwezig. Behalve voor zwemmen, leent het zich ook voor paddle, windsurfen, wakeboarden en waterskiën.

Beschut tegen de wind, is het een populaire locatie voor waterskiërs. Hier zijn al heel wat league cups, Franse en Zwitserse waterski en barefoot kampioenschappen georganiseerd. De grootste arm van het meer, de Queue des Coutots, is speciaal voor deze watersport geserveerd. De andere twee armen, de Queue des Lavauts en de Queue de Morande, zijn enkel per boot toegankelijk voor vissers.

Het stuwmeer werd tussen 1859 en 1861 aangelegd. Het houdt water uit de Dheune vast om het Canal du Centre te voeden. Het reservoir heeft een oppervlakte van 128 hectaren en een inhoud van 4,35 miljoen kubieke meter. De stuwdam is 135 meter lang. Wie om het Lac de Montaubry heen wil lopen, moet rekenen op een wandeling van 13,5 kilometer.