Zébulle Parc

Zébulle Parc
Allée des Loisirs, 58160, Chevenon

Zwemmen met de waterhoentjes, reigers, aalscholvers, zoetwatermeren, futen, ijsvogels, vissen, libellen, waterspinnen, kikkers...

Zébulle Parc is gericht op groen, water en natuur. “Hier zwem je met de waterhoentjes, reigers, aalscholvers, zoetwatermeren, futen, ijsvogels, vissen, libellen, waterspinnen en kikkers,” is te lezen op het bord bij de meren van Chevenon.

Eigenlijk zijn de meren een oude zijarm van de Loire die rond 1940 werd omgeleid vanwege hydraulische ontwikkelingen. Tegenwoordig vormen ze een bijzonder ecosysteem met een eigen flora en fauna.

De meren van Chevenon (14 hectaren) beleefden hun hoogtijdagen in de jaren ’90 met Trikini Plage. Vervolgens raakte ze in onbruik. Maar in 2017 is het recreatiegebied opgeknapt. De nieuwe naam, Zébulle de Libellule (Zébulle de libelle), laat zien dat insecten het thema zijn van dit park. Het heeft een kindvriendelijk zandstrand.

De droge en natte speeltoestellen voor de kinderen zijn duidelijk geïnspireerd op het thema insecten. Voor 3- tot 6-jarigen is er een parcours van 29 meter om te klimmen (maximaal 5 meter hoog), te glijden en te schommelen. Dat is het gehele jaar open. De natte toestellen zijn alleen in de zomermaanden open.

Vanaf het strandje kan het hele door worden gezwommen, tenzij de rode vlag is gehesen. In het hoogseizoen is er ook bewaking aanwezig. De meren bieden tevens ruimte aan watersporters en vissers.