Meer van Arc-sur-Tille

Meer van Arc-sur-Tille
Base Loisirs Arc-sur-Tille
D70, 21560, Arc-sur-Tille

Het grootste zandstrand van Bourgondië ligt bij een grindafgraving, ten oosten van Dijon.

Bijzonderheden: 

 


Een klein stukje ten oosten van Dijon ligt het meer van Arc-sur-Tille, een voormalige grindgroeve die in 2002 werd ingericht voor recreanten. Er zijn faciliteiten voor zwemmers, watersporters en vissers. 

Dit meer heeft het grootste zandstrand van Bourgondië. De enorme parkeerruimte laat zien dat deze recreatieplek is voorbereid op forse aantallen bezoekers.

Nieuw in 2023 is de afzetting van een stukje strand waar het publiek een ligstoel met parasol kan huren en toegang krijgt tot een douche en een minibar. Het stukje privé strand riep wel wat discussie op in de lokale media. Sommigen zijn blij met zo’n rustige plek. Anderen spreken er schande van: “We zijn hier niet in Cannes!”

Feit blijft dat er nog heel veel gratis toegankelijk strand plus ligweides overblijven voor degenen die er geen behoefte hebben aan een privéstrandje. In de zomermaanden is er ’s middags bewaking aanwezig bij het deel waar gezwommen mag worden.

Watersporters kunnen een stukje verderop terecht. Er zijn faciliteiten om te zeilen, te kajakken, te waterskiën en te SUP-boarden. Voor kinderen is er een parkje met er opblaasbare speeltoestellen.

Het meer van Arc-sur-Til is zo’n 25 hectaren groot en 2,5 tot 3 meter diep. Het ligt in een groen gebied van 45 hectaren. Wandelaars, joggers en fietsers moeten rekenen op een bijna 3 kilometer voor een ronde om het meer.