28 januari 2024

Opnieuw hoge scores voor overnachtingsadressen van Nederlanders en Vlamingen

De Nederlanders en Vlamingen die in Bourgondië vakantieaccommodatie aanbieden, scoren ook dit jaar weer voortreffelijk op gastvrijheid. Dat blijkt uit de reviews op booking.com. Adressen die daar gemiddeld een 8 of hoger halen, ontvingen afgelopen week de Traveller Review Award.

Er was een 10 voor Le Nid, d’Ecureuil (Eekhoornnest) de nieuwe vakantiewoning van Désirée en Mick in Epiry die is aangepast voor rolstoelen. “We wilden deze prachtige streek toegankelijker maken voor mensen met een fysieke beperking. Omdat ons 200 jaar oude huis daarvoor absoluut niet geschikt is, hebben we een gîte laten bouwen aan de overkant van de straat. We zijn trots op het resultaat,” verklaart Désirée. “Dit is echt een plek voor mensen die van rust, natuur en buitenleven houden. We krijgen van gasten terug dat ze het een mooi en fijn huisje vinden.” Met hun Chambres d’Hôtes à la Chandelle haalde het stel overigens een 9,3 op de boekingssite.

Net als vorig jaar kreeg Kimaro Farmhouse in Colméry een 9,7. Hoge noteringen waren er ook voor La Chêne d’Or in Marcheseuil-Cherchilly (9,6), Jan’s Place in Burgundy in Ecuelles (9,4), La Maison de Souhey in Souhey (9,4), Le Heron Pourpre in Cronat (9,3), Logement Champallement in Champallement (9,3), Haute Dône in Luzy (9,2), Les Portailles Bleus in Azé (9,0), en Gîtes la Tourelle in Uxeau (9,0).

Maar er zijn nog veel meer gastvrije vakantieadressen in Bourgondië waar Nederlands of Vlaams wordt gesproken. Ze werken lang niet allemaal met een booking site. Vaak kozen de eigenaren ervoor om Nederland of België te verruilen voor een mooie plek in de Bourgondische natuur. Vandaar dat veel accommodaties in een prachtige omgeving liggen of beschikken over een geweldig uitzicht. U kunt hier kennis met hen maken, hun accommodatie bekijken, en de contactgegevens vinden. Rechtstreeks bij hen boeken, scheelt commissiekosten.

Booking.com reikte de Traveller Review Awards voor het 12e jaar uit. Ze zijn bedoeld als erkenning voor uitzonderlijke gastvrijheid. De scores zijn gebaseerd op de reviews die gasten gaven in de periode van 1 december 2020 en 30 november 2023. Alle adressen met minimaal 3 reviews van Booking.com reizigers en een gemiddelde score tussen 8 en 10 kregen de award.