Haute Dône

Haute Dône
Fokke de Boer en Ennadien Blink
1384 Route de la Gagère, 58170, Luzy

Vooral voor mensen die willen wandelen: van hieruit zijn vele wandelingen mogelijk in de natuur. En voor wie van stilte en rust houdt!

Bijzonderheden: 

Gelegen op 1e verdieping, niet geschikt voor minder-validen


Ennadien is beeldend kunstenaar, en werkte tot voor kort als theatermaker, vooral voor peuters en kleuters. Nu maakt zij beelden, keramiek en schilderijen. Haar hobby, koken, kan ze uitleven via onze Table d’Hôtes.

Fokke was docent scheikunde op een middelbare school, maar is nu met pensioen, en geniet mee van de chemie van keramiek, en uiteraard van het mooie landschap hier. Zijn fotografie-hobby krijgt hier nieuwe impulsen, en hij probeert de dieren die hier leven, vast te leggen, naast uiteraard het geweldige landschap.

Onze gîte is de bovenverdieping van ons huis, gebouwd in 1790 als Relais de Poste, dus een herberg. 

De gîte heeft een eigen vrije opgang, en biedt 2 tweepersoons slaapkamers, een ingerichte keuken (inductie-kookplaat, oven, afzuigkap, koelkast, afwasmachine, Nespresso-koffiezetter en uiteraard pannen, bestek, borden, kopjes, enz), gezellige woonkamer met houtkachel (en CV). Voor grotere gezelschappen is er op de zolder nog een slaapkamer met een tweepersoonsbed (op aanvraag).

Het huis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn; het is op de eerste verdieping, en er is geen lift. Kinderen vanaf 6 jaar toegestaan, jonger niet. Huisdieren helaas NIET toegestaan, één hond alleen na overleg. We hebben zelf een hond en een kat, en meer dieren kan voor onze dieren teveel onrust geven. Roken is nergens in de binnenruimten toegestaan. 

Een zwembad hebben we niet op ons terrein, maar onze gasten mogen gebruik maken van de voorzieningen van onze buren, camping Domaine de la Gagère. Zij hebben een prachtig (naturistisch) zwembad. Als naturistisch zwemmen geen optie is, dan is op 7 km afstand in het dorp Luzy ook een mooi zwembad. Daarnaast kent de Morvan heel veel grote en kleine meren.

Op verzoek bieden we ook Table d’Hôtes aan, een 3-gangen menu. Ook een ontbijt kan besteld worden, evenals zelfgebakken meergranenbrood.