Les Portails Bleus

Les Portails Bleus
Wouter & Lotte
10 Rue de Montchanin, 71260, Azé

Wij verwelkomen u in het pittoresk wijndorpje Azé om te genieten van wat de Bourgogne te bieden heeft. Mooie natuur, heerlijke wijnen, bourgondisch eten en veel gezelligheid.


Wij, Lotte & Wouter en onze vrolijke Berner sennen hond verwelkomen u graag. Wij wonen nu inmiddels 6 jaar in Frankrijk en genieten er met volle teugen van. 

Onze passie voor wijn en goed Frans eten heeft ons naar de Bourgogne gebracht. Dat staat dan ook centraal in onze B&B. Wouter is altijd op zoek naar mooie wijnen voor op onze wijnkaart en kan u dan ook alles vertellen over interessante wijnboeren en welke domeinen u moet bezoeken. 

En samen staan we dagelijks in de keuken om met de prachtige producten uit de omgeving een heerlijke maaltijd voor onze gasten op tafel te zetten. Om deze vervolgens gezamenlijk te nuttigen om tot in de late uurtjes gezellig samen te tafelen en mooie verhalen uit te wisselen.

Onze chambres d'hotes bestaat uit 5 slaapkamers voor 2 personen. We hebben 3 kamers met een 2-persoonsbed en 2 kamers met 2 enkele bedden. Allen voorzien van een recent gerenoveerde badkamer. 

We hebben 2 gemeenschappelijke ruimtes waar u kunt vertoeven bij minder mooi weer. Daarnaast hebben wij een tuin en binnenplaats waar u heerlijk kunt genieten van een wijntje, de zon en een goed boek. Achterin de tuin ligt een jeu-de-boulesbaan. Ook hebben we een klein zwembad in de tuin met terras waar voor de nodige verkoeling kan worden gezorgd.

In de ochtend serveren wij een uitgebreid ontbijt en elke avond kunt u aanschuiven voor een 3-gangendiner met lokale producten.

Deze omgeving heeft enorm veel te bieden, dus onze chambres d'hotes is naast tussenstop op weg naar het zuiden ook tevens de perfecte uitvalsbasis om De Bourgogne te ontdekken. U kunt heerlijk wijn gaan proeven bij de vele wijnboeren, een bezoekje brengen aan de golfbaan op 5 km afstand van ons huis, prachtige wandelingen of fietstochten maken, een bezoek aan Cluny, Beaune of Lyon brengen. Enz. enz. teveel om op te noemen!

Indien u dat wenst, kunnen we ook een op maat gemaakte wijnreis voor u en uw vriendengroep/familie organiseren.