Logement Champallement

Logement Champallement

Jacqueline Bijlsma & Gerben Kleine Haar
Le Bourg, 58420, Champallement
Bekijk in Google Maps

Een authentieke accommodatie waar je je een eeuw terug waant in de tijd, maar met modern comfort zoals heerlijke boxspringbedden en internet.

Bijzonderheden: 

We verhuren ook een camper.


Wij zijn Gerben Kleine Haar en Jacqueline Bijlsma, allebei met veel plezier gewerkt in het onderwijs. We hebben 2 volwassen kinderen en een hele rustige hond. We houden allebei van wandelen en fietsen, de natuur, de rust en stilte. We hebben veel gereisd en veel van de wereld gezien, maar beschouwen desalniettemin Frankrijk als ons vaderland. Er was altijd die droom ooit voor langere tijd in ons geliefde Frankrijk te kunnen verblijven, nog eens iets heel anders te gaan doen, een klein avontuur aan te gaan...Dat moment is nu aangebroken! In de zomer van 2020 zijn we verliefd geworden op deze Maître (notarishuis) die zo prachtig ligt aan de rand van het bijzonder mooie dorpje op de rots; Champallement en hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het pand gekocht. Op 1 januari 2022 zijn we gestopt met onze banen in het onderwijs en vanaf 23 april 2022 gaan we open!

Onze accommodatie is aantrekkelijk voor de wandelaar en fietser die van het authentieke landschap van Bourgondië houdt; de kleine middeleeuwse stadjes en verstilde dorpjes, de bossen, groene heuvels en velden vol zonnebloemen of graan afgescheiden door heggetjes. Het authentieke vind je terug in onze accommodatie waar je je een eeuw terug waant in de tijd, maar met modern comfort zoals heerlijke boxspringbedden en internet.

Logement Champallement is een kleinschalige accommodatie in Bourgondië tussen het natuurgebied de Morvan en de wijnstreek langs de rivier de Loire. Wij bieden 2 stijlvolle B&B gastenkamers in onze karakteristieke villa met elk een privé badkamer en de mogelijkheid om 's avonds een lichte maaltijd (vegetarisch of vis) te nuttigen, een geheel vrijstaand privé gelegen vakantiehuis en de beschikbaarheid van een camper.

De ligging van ons logement is uniek omdat het bovenop een rotsplateau ligt naast één van de oudste kasteeltjes van Nièvre en aan de achterzijde een kilometers ver uitzicht biedt tot aan het natuurgebied de Morvan. De tuin is het visitekaartje van de villa vanwege het overweldigende panoramische uitzicht. Het uitzicht is eigenlijk niet met foto’s te vangen, maar moet je met eigen ogen aanschouwen. Hij is een halve hectare groot en bestaat uit 2 delen; een boven- en een benedentuin, gescheiden door een eeuwenoude muur.

Vakantiehuis ‘maison Machecourt’ is een huis met panoramisch uitzicht, veel lichtinval en privacy, zonder inkijk. Het ligt aan de rand van Champallement aan een heel rustig weggetje en 2 wandelroutes. Gelegen op het terrein van het logement, heeft het een eigen afgesloten tuin met schitterend uitzicht, een privé parkeerplek en is geschikt voor 2 personen.

Omdat de Nièvre zo’n rustig gebied is met heel weinig verkeer leent het zich bij uitstek om te fietsen. Bij ons zijn twee uitstekende elektrische fietsen beschikbaar.

Logement Champallement ligt midden in Frankrijk. Vanuit deze plek is heel Frankrijk dichtbij. Je rijdt in een paar uur naar de bergen of naar de zee en bent ook zo in Zuid Frankrijk. Bij ons kun je een 4-persoonscamper huren waarmee je op reis kunt. Ook bieden wij een 10-daags camperarrangement.