Logement Champallement

Logement Champallement
Jacqueline Bijlsma & Gerben Kleine Haar
Le Bourg, 58420, Champallement

Statige notariswoning uit begin vorige eeuw met 3 karakteristieke gastenkamers. Ligt uniek op een rotsplateau met wijds uitzicht, naast één van de oudste kasteeltjes van de Nièvre.

Bijzonderheden: 

Zie ook onze gîte Maison Machecourt.


Villa Champallement ligt in de Nièvre tussen het natuurgebied de Morvan en de wijnstreek langs de Loire. Een authentiek, heuvelachtig landschap met vele vergezichten, verstilde middeleeuwse dorpjes, graan- en zonnebloemvelden, bossen, rivieren en het Canal-du-Nivernais. Ideaal voor wandelaars en fietsers; niet te steil en nauwelijks gemotoriseerd verkeer. Wie oog heeft voor het kleine: de zwaluw die opvliegt, een hommel op de lavendel, het blaffen van een hert, is hier thuis.

Frankrijk is ons tweede vaderland. Sinds 1995 hebben we in drie Franse regio’s vakantiehuizen gehad van waaruit we alle andere prachtige Franse regio’s bezocht hebben.

Vanaf januari 2022 zijn wij onze droom gaan leven en vertrokken naar de Nièvre in Bourgondië waar we een heel klein vakantieverblijf uitbaten voor volwassenen. We houden van wandelen, fietsen, de natuur, de rust en stilte, maar ook van mensen en cultuur.

Hier leven we eenvoudig en meer duurzaam, met tijd voor elkaar, tijd voor onze gasten en zijn verbonden met de grond waarop en waarvan we leven; we verbouwen onze eigen groente, maken zelf jam en bakken ons eigen brood. Voor ons is dat genieten.

'Villa Champallement’ is een statige notariswoning uit begin vorige eeuw met 3 karakteristieke gastenkamers met elk een privé badkamer op de eerste verdieping, waarvan twee met balkon met uitzicht en een gezellige gemeenschappelijke eetkamer met houtkachel.

De ligging van Villa Champallement is uniek omdat het boven op een rotsplateau ligt naast één van de oudste kasteeltjes van de Nièvre met een panorama uitzicht tot aan het natuurgebied de Morvan. Het uitzicht is eigenlijk niet met foto’s te vangen, maar moet je met eigen ogen aanschouwen. De tuin is dan ook het visitekaartje!

Het authentieke van het landschap vind je terug in onze accommodatie waar je je een eeuw terug waant in de tijd, maar met modern comfort zoals heerlijke boxspringbedden en natuurlijk internet.

Een prachtige plek die wij graag met onze gasten delen.

We creëren een intieme, persoonlijke sfeer voor onze gasten met tegelijkertijd veel ruimte om je eigen gang te gaan.

“We have been able to enjoy this truly magical house in it’s very special spot.” (Suzy, Londen)

“Het is alsof je midden in een schilderij zit.” (Marianne, Amsterdam)

“Heerlijke plek, zalig eten en geweldige hosts” (Co, Haarlem)

“We hadden het gevoel dat we vrienden hadden gemaakt” (Rob, Limburg)

Bijzonderheden:

  • Twee elektrische fietsen plus fietsendrager
  • Veilig stallen eigen fiets
  • Vegetarische maaltijd
  • Camper beschikbaar
  • Adults only