Le Nid d’Écureuil

Le Nid d’Écureuil
25 Chandelier, 58800, Epiry

Ruime, rolstoel-aangepaste vakantiewoning op het Franse platteland. De ideale plek voor mensen die houden van rust, ruimte, stilte en natuur.

Bijzonderheden: 

Zie ook de bijbehorende Chambres d'Hôtes à la Chandelle.


Wij zijn Désirée en Mick. Mick is Engels, gepensioneerd, en werkte daarvoor in de IT. Désirée is strafrechtjurist en werkte 25 jaar bij het openbaar ministerie.

In 2018 zijn wij naar Frankrijk verhuisd om onze droom, van een leven met meer tijd voor elkaar en dichter bij de natuur, te realiseren.

We runnen sindsdien een succesvolle Chambre d'Hôtes, maar we wilden deze prachtige streek ook graag toegankelijk(er) maken voor mensen met een fysieke beperking.

Omdat ons 200 jaar oude huis daarvoor absoluut niet geschikt is, hebben we een vakantiewoning (gîte) aan de overkant van de straat laten bouwen. Dat project van jaren is in de zomer van 2022 afgerond en we zijn heel blij met en trots op het result
aat!

Onze prachtige, ruime gîte voor 4 personen is volledig aangepast aan mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel en zelfs geschikt voor mensen met een forse beperking. 

De badkamer beschikt over een inloop- of inroldouche met plaats voor 2 personen, er zijn handgrepen en een verlaagde wastafel en er is een medische douche-toiletstoel aanwezig. 

In de grote slaapkamer staat een tweepersoons hoog-laag bed met de mogelijkheid van veiligheidshekken en een papegaai en indien nodig kan er een tillift gehuurd worden. 

De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een werkblad dat in hoogte versteld kan worden met ruimte voor uw rolstoel daaronder. 

Het huis heeft een groot terras op hoogte waar u kunt genieten van de natuur en het uitzicht op bos en de rivier de Yonne die onder de gîte stroomt.

De Morvan is een prachtige streek die bijzonder geschikt is voor mensen die houden van het buitenleven, die op zoek zijn naar rust, stilte en weidse natuur om te wandelen, fietsen en buitensporten te doen maar ook om te ontspannen en onthaasten. De Morvan biedt kleine dorpjes, historische steden en een prachtig landschap. Natuurlijk kun je hier in de omgeving ook lekker eten en drinken.