Tour de Bourgogne V51-3, Canal du Centre

Tour de Bourgogne V51-3, Canal du Centre
AF3V
21590, Santenay

Langs het Canal du Centre van Santenay, via Montchanin en Paray-le-Monial, naar Digoin.

Aantal kilometers: 101 kilometer

Een fietsroute die een groot deel van het Canal du Centre volgt. Dit kanaal in het zuiden van Bourgondië start bij Digoin en verbindt het Canal Latéral à la Loire met de Saône in Chalon-sur-Saône. Bezoek onderweg het Kasteel van Digoine. Maak kennis met de Keramiekvallei rond Ecuisses en de Mijnen van Blanzy en Montceau-les-Mines. En bezichtig de Basiliek van Paray-le-Monial.

Deze route, die door AF3V is uitgezet, bestaat uit 3 etappes: van Santenay naar Montchanin (26 kilometer) van Montchanin naar Paray-le-Monial (63,3 kilometer) en van Paray-le-Monial naar Digoin ( kilometer). Hij gaat hier gelijk op met de Europese fietsroute EV6 van de Atlantische Zee naar de Zwarte ZeeVan Santenay naar Montchanin: 26 kilometer

Langs het Canal du Centre en de Dheune via Corchanu, Saint-Gilles, Dennevy, Saint-Léger-sur-Dheune, Saint-Bérain-sur-Dheune, Les Forges de Perreuil, Saint-Julien-sur Dheune, Charmois, Ecuisses en Montchanin.

Van Montchanin naar Paray-le-Monial: 63,3 kilometer

Via Saint-Eusèbe, Blanzy, Montceau-les-Mines, Saint-Vallier, Pouilloux, Ciry-le-Noble, Palinges, Le Thiellay, Digoine, Chavannes, Volesvres, La Béluze, naar Paray-le-Monial.

Van Paray-le-Monial naar Digoin: 11,8 kilometer

Van Paray-le-Monial naar Digoin waar u over de kanaalbrug de Loire oversteekt.

In Digoin sluit de route aan op de groene weg Loire à Vélo naar Dezice. Indien u met de trein terug wilt naar Santenay, zie dan de (Engelstalige) informatie van de Franse spoorwegen voor het reizen met een fiets aan boord.


Foto: Canal du Centre ©Alain DOIRE _ BFC_Tourisme