Tour de Bourgogne V51-5, Canal du Nivernais

Tour de Bourgogne V51-5, Canal du Nivernais
AF3V
58300, Champvert

Langs het Canal du Nivernais van Décize (Champvert), via La Collancelle en Clamecy naar Auxerre.

Aantal kilometers: 173 kilometer

Een fietstocht over de jaagpaden, langs een prachtig kanaal met meer dan 100 sluizen. De Échelle de Sardy, voorbij Collancelle, telt maar liefst 16 sluizen achter elkaar op een traject van 3,6 kilometer.

Onderweg passeert u pittoreske dorpjes. Ontdek in het noordelijke deel van deze route de geschiedenis van de houtvlotters uit Clamecy. En trakteer uzelf aan het einde van de fietstocht op een goede wijn uit de Grand Auxerrois.

Deze fietsroute, die door AF3V is uitgezet, bestaat uit drie etappes: van Décize naar La Collancelle (63,1 kilometer), van La Collancelle naar Clamecy (46,8 kilometer) en van Clamecy naar Auxerre (62,9 kilometer).

Van Champvert (Decize) naar La Collancelle: 63,1 kilometer

Langs Cercy-la-Tour, Biches, Châtillon-en-Bazois, Mont-et-Marré, Bazolles naar La Collancelle.

Van La Collancelle naar Clamecy: 46,8 kilometer

Over het jaagpad van het kanaal richting het bassin van de Seine. De route voert langs sardy-lès-Epiry, Chaumot, Marigny-sur-Yonne, Dirol, Saint-Didier, Asnois, Villiers-sur-Yonne, Chevroches naar Clamecy.

Van Clamecy naar Auxerre: 62,9 kilometer

Via Coulanges-sur-Yonne, Châtel-Censoir, Mailly-le-Château, Cravant, Vincelles, Escolives-Sainte-Camille, Champs-sur-Yonne naar Auxerre.


In Auxerre kunt u de Tour de Bourgogne rond maken door verder te rijden naar Migennes. Dat is een tocht van 25,9 kilometer langs Moneteau, Gurgy, Bassou en Cheny.

Indien u met de trein terug wilt naar Décize, zie dan de (Engelstalige) informatie van de Franse spoorwegen voor het reizen met een fiets aan boord.

Foto: Canal du Nivernais ©Alain DOIRE - BFC_Tourisme