Tour de Bourgogne V51-1, Canal de Bourgogne

Tour de Bourgogne V51-1, Canal de Bourgogne

AF3V
89400, Migennes
Bekijk in Google Maps

Fietsroute langs het Canal de Bourgogne van Migennes, via Tonnerre, Montbard en Pouilly-en-Auxois naar Dijon. 

Vertrekpunt route: Sluis van Laroche
Aantal kilometers: 215 kilometer

Een fietsroute langs het Kanaal van Bourgogne. Bezoek onderweg de prachtige kastelen van Tanlay, Ancy-le-Franc en Commarin. Bezichtig de Abdij van Fontenay (UNESCO werelderfgoed). Overzie het voormalige slagveld van Alésia waar Julius Caesar de Kelten versloeg. En ontdek Dijon, de hoofdstad van Bourgondië.

Deze route, die door AF3V is uitgezet, bestaat uit vier etappes: van Migennes naar Tonnerre (44,1 kilometer), van Tonnerre naar Montbard (58,7 kilometer), van Montbard naar Pouilly-en-Auxois (54,4 kilometer) en van Pouilly-en-Auxois naar Dijon (58,2 kilometer).

Van Migennes naar Tonnerre: 44,1 kilometer

Start in Migennes bij de sluis van Laroche (tussen de Yonne en het Canal de Bourgogne). Hij gaat via Brienon-sur-Armançon, Saint-Florentin, Germigny, Butteaux, Percey, Flogny-la-Chapelle, Tronchoy, Dannemoine en Epineuil naar Tonnerre.

Van Tonnerre naar Montbard: 58,7 kilometer

Langs Tanlay, Lézinnes, Ancy-le-Franc, Chassignelles, Ravières, Perrigny-sur-Armançon, Rougemont, Buffon en La Blancharde naar Montbard.

Van Montbard naar Pouilly-en-Auxois: 54,5 kilometer

Langs Nogent-les-Montbard, Courcelles-lès-Montbard, Grignon, Venarey-les-Laumes, Pouillenay, Marigny-le-Cahouët, Villeneuve-sous-Charigny, Braux, Saint-Thibault en Beurizot naar Pouilly-en-Auxois.

Van Pouilly-en-Auxois naar Dijon: 58,2 kilometer

Langs Créancy, Vandenesse-en-Auxois, Crugey, Veuvey-sur-Ouche, Saint-Victor-sur-Ouche, Barbirey-sur-Ouche, Gissey-sur Ouche, Sainte-Marie-sur-Ouche, Fleurey-sur-Ouche, Velars-sur-Ouche en Plombières-lès-Dijon naar Dijon.

In Dijon sluit de route aan op de fietsroute langs de wijngaarden naar Santenay. Indien u met de trein terug wilt naar Migennes, zie dan de (Engelstalige) informatie van de Franse spoorwegen voor het reizen met een fiets aan boord


Foto: Canal de Bourgogne ©Alain DOIRE - BFC Tourisme