Fietsen langs de grote meren van de Morvan

Fietsen langs de grote meren van de Morvan

58000, Nevers

Vanaf Nevers in 260 kilometer door de Nièvre, langs de grote meren van de Morvan met tussenstops waar men mag zwemmen en kamperen.


Fietsen langs rustige wegen met stopplaatsen langs het water. Een route die sportief is, maar met aanvaardbare hoogteverschillen. Dat was de opzet van deze fietsroute die werd ontwikkeld door de Franse documentairemaker Laurent Bouit, de man op de foto, en het departement Nièvre.

La Route des Grands Lacs du Morvan gaat door een prachtig natuurgebied en verbindt acht grote meren in de Nièvre met elkaar. Bijna overal mag worden gezwommen en elke etappe eindigt op een plek waar men kan kamperen. Hij is bedoeld voor jongeren die al een beetje ervaring hebben met fietsvakanties en voor doorgewinterde fietstoeristen.

Vertrekpunt is de stad Nevers, die makkelijk per trein is te bereiken. De etappes zijn gemiddeld 40 kilometer per dag en gaan van:

Deze fietsroute langs de grote meren van de Morvan en de Nièvre kan worden gereden met een mountainbike of een andere fiets die geschikt is voor onverharde wegen en langere afstanden. Hij is (nog) niet voorzien van wegwijzers, maar kan hieronder worden gedownload. Reacties zijn welkom op de Facebookpagina van La Route des Grands Lacs.

Foto: ©Laurent Bouit