Wandelroutes Côte-d’Or

Wandelen langs wijngaarden en wijndorpjes

In het zuiden van dit departement rijgen de wijndorpjes zich aaneen en zijn diverse wandelroutes uitgezet langs de wijngaarden. Ze zijn het beste te lopen als het niet al te heet is, want onderweg is weinig schaduw te vinden.

De lokale toeristenbureaus hebben over het algemeen (Franstalige) versies met een plattegrondje beschikbaar. Steeds vaker bieden ze op hun website ook te downloaden GPX-bestanden aan. Hieronder vindt u de vertaling van een aantal officiële routes met bewegwijzering. Klik hier als u de weergave wilt zien op de plattegrond van Bourgondië.

Volg tijdens de wandelingen altijd de wegwijzers en neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart mee. Ga in het jachtseizoen niet in de bossen wandelen; zeker niet als u waarschuwingsborden ziet (bijvoorbeeld met “Chasse en Cours”). Verder gelden de gebruikelijke gedragsregels: op de wandelpaden blijven; geen bloemen plukken onderweg want het kunnen beschermde soorten zijn; geen afval achterlaten in de natuur; niet vergeten om de hekken te sluiten die u op de route moet openen; enzovoorts.

Foto: Alain_DOIRE__BFC_Tourisme