Wijnroute van de Crémant

Wijnroute van de Crémant
Bureau Interprofessionel des Vins de Bourgogne
21400, Châtillon-sur-Seine

Een onbekend gebied met kleine dorpjes, valleien, zonovergoten hellingen met wijngaarden, gelegen aan de rand van een enorm bos.
Aantal kilometers: 120 kilometer

Deze route voert, langs beide zijden van de Seine, door het onbekende Pays Châtillonais dat een wijntraditie van 2.000 jaar kent en wordt gezien als het koninkrijk van de Crémant de Bourgogne. Het is een gebied met kleine dorpjes, valleien en zonovergoten hellingen met wijngaarden, gelegen aan de rand van een enorm bos met een prachtige biodiversiteit aan planten en dieren.

Neem de tijd om onderweg een kijkje te nemen in de kastelen, abdijen, kerkjes en alle andere bezienswaardigheden. Ook het museum van het Pays Châtillonnais, met de enorme Vaas van Vix waarin water en wijn met elkaar werden vermengd, verdient een bezoek.

Vanuit Châtillon-sur-Seine doet de route 23 plaatsen aan met een AOC-classificatie: Massingy, Mosson, Brion-sur-Ource, Bissy-la-Côte, Thoires, Belan-sur-Ource, Chaumont-le-Bois, Vannaire, Obtrée, Villers-Patras, Charrey-sur-Seine, Gomméville, Noiron-sur-Seine, Pothières, Bouix, Poinçon-lès-Larrey, Larrey, Villedieux, Molesme, Griselles, Marcenay, Vix, en Montliot-et-Courcelles.

De wijnboeren laten bezoekers aan de Châtillonnais graag kennismaken met hun wijnen. Overal waar het label “Vignobles en Découvertes” hangt, is proeven mogelijk.

Route en kaart: ©Bureau Interprofessionel des Vins de Bourgogne