Kasteeltuin van Drée

Kasteeltuin van Drée

71800, Curbigny

Een enorme Franse tuin met 40.000 buxussen, een rozentuin met 1.300 rozenstruiken, en nog veel meer...


Enkele jaren geleden waren de tuinen van het Kasteel van Drée nog overwoekerd door doornstruiken. Maar met de recente renovatie van het kasteel zijn ze aangepakt. De huidige kasteelheer heeft een Franse tuin van 10 hectaren laten aanleggen. Die heeft van het ministerie het label “Jardin remarquable” (bijzondere tuin) gekregen.

De tuinen liggen langs een centrale as op drie terrassen. Op het hoogste terras zijn 25.000 buxussen geplant om de broderieën te vormen. In totaal waren er 40.000 buxusplanten nodig om de tuin z’n oude glans terug te geven. Op het middelste terras zijn taxussen in vorm gesnoeid. Ze omringen een vijver met twee waternimfen. Op het derde terras is een groen tapijt aangeplant met een grote watervlakte waarin de gevel van het kasteel wordt weerspiegeld.

Waar vroeger de moestuin lag is nu een ellipsvormige rozentuin gemaakt met zo’n 1.300 rozenstruiken van 20 verschillende soorten. Het ruikt er heerlijk.

Een wandeling door de tuin voert ook langs de bijgebouwen van het kasteel waaronder de stallen, de kennel, de ijskelder, de slagerij, de duiventil en de gevangenis.

De tuin is op dezelfde tijden geopend als het kasteel, namelijk van april tot en met oktober. Van juni tot en met augustus is de tuin de gehele week, zowel ’s ochtends als ’s middags, toegankelijk. In het voor- en najaar is de tuin ’s ochtends en op de dinsdagen gesloten. Zie voor exacte openingstijden de website van het kasteel.