Theetuin Jardin de Thé

Theetuin Jardin de Thé

Voie Romaine - Rue de la Garde 291, 71540, Chissey-en-Morvan

Tijdens een wandeling, fietstocht of autorit door de Morvan even pauzeren in theetuin Jardin de Thé.


Sandra van der Putten en Wouter Jansen combineren hun chambres d’hôtes en gîtes La Cure in Chissey-en-Morvan met een gezellige theetuin. Die openen ze ‘s zomers op zondagen en maandagen.

De Nederlanders hebben rond hun prachtige vakantiewoning, een voormalige pastorie uit 1865, een tuin van zo’n 1.600 vierkante meter waarvan ze een deel hebben ingericht als theetuin. Bezoekers kunnen er even uitrusten van een wandel- of fietstocht en, met een kopje thee of koffie en huisgemaakte taart, genieten van het mooie uitzicht. Wie hartige trek heeft, kan een soepje, quiche of een kaasplankje bestellen. De soep en de quiche komen eveneens vers uit de eigen keuken van Le Jardin de Thé.

Behalve de tuin en het uitzicht, is er nog meer te zien en te beleven. Zo wordt er werk geëxposeerd van Nederlandse kunstenaars uit de omgeving van Chissey-en-Morvan. Deze zomer zijn dat schilderijen van Chris van Dijk, foto’s van Katinka Mann, alsmede keramiek van Josien Pootjes en van gastvrouw Sandra van der Putten. Tevens zijn er de (Bourgondische) kookboeken te koop van Eva Postuma de Boer en de autoboeken van gastheer en Citroën-expert Wouter Jansen. Er worden regelmatig muzikale middagen georganiseerd. 

Theetuin Jardin de Thé is tot eind augustus op zondag- en maandag open van 10.00 tot 18.00 uur.