Een redelijk nieuwe kaas van het type Brillat-Savarin.
Dit is een commerciële merknaam die in 1975 is gedeponeerd voor een Brillat Savarin kaas van 200 gram. Het gaat om een industrieel geproduceerde kaas van gepasteuriseerde koeienmelk.
De Délice de Bourgogne is een driedubbele roomkaas: de melk wordt aan het begin van het productieproces verrijkt met room tot aan drie keer het normale vetgehalte van de melk.
Deze kaas rijpt minimaal 7 dagen zodat de schimmelkorst zich kan ontwikkelen. De binnenkant van Délice de Bourgogne is zacht. De smaak is lichtelijk zuur en een beetje zout. Délice de Bourgogne heeft een delicaat aroma dat doet denken aan crème fraîche.
De kaasjes wegen 200 gram. Daarnaast is er een variant van 2 kilo, bestemd voor verkoop in stukken. Die is door de kaasfabriek Lincet ontwikkeld. Ook wordt een variant aangeboden van 500 gram met 5% truffels.
Foto: ©Fromagerie Lincet.