Beeldentuin van Atelier Ennadien

Beeldentuin van Atelier Ennadien

1384 Route de la Gagère, 58170, Luzy

Een kijktuin: tussen de bomen en bloemen staan en hangen de kunstwerken van Ennadien.


De kunstenares Ennadien Blink maakte in Nederland vooral kunst voor poppentheaters. Tegenwoordig heeft ze haar atelier in Bourgondië. Haar werk is veelzijdig: sculpturen, schilderijen, keramiek, glasfusion… Daarnaast heeft ze samen met haar man, Fokke de Boer, de gîte Haute Dône en organiseert ze workshops en open ateliermiddagen. Ook exposeert ze in Luzy.

Ennadien en Fokke hebben een tuin van zo’n 4.000 vierkante meter waarvan ruim de helft toegankelijk is voor publiek. Het is een kijktuin: tussen de bomen en bloemen staan en hangen kunstwerken van Ennadien. Ze wisselen voortdurend omdat stukken worden verkocht of elders worden tentoongesteld.

Deze zomer zijn er vooral kleinere beelden te zien van keramiek (al dan niet raku-gestookt). Een blikvanger is de glasfusion zonsondergang. Daarnaast ontdekken de bezoekers bloemen, waaronder tulpen en viooltjes, die met deze techniek zijn gemaakt en figuren van powertex (kunsthars) met glasfusion vleugels.

Bij mooi weer worden ook schilderijen van Ennadien en foto’s van Fokke buiten tentoongesteld.

De beeldentuin is vrijwel elke zondagmiddag open (echter gesloten op 14 juli 2024). De toegang is gratis. Eventueel kan een bezoek worden afgesloten met een kopje thee of koffie.