Weekmarkt Toucy

Weekmarkt Toucy
89130, Toucy

Authentieke weekmarkt met producten uit de streek in een plattelandsstadje in de Puisaye. 


Toucy is een typisch Bourgondisch plattelandsstadje in de Puisaye. De weekmarkt, op zaterdagochtend in het centrum van het plaatsje, heeft een geschiedenis die eeuwen teruggaat: de eerste sporen dateren uit de 13e eeuw.

In de 18e eeuw was dit een bekende markt. Kooplui liepen destijds tientallen kilometers met hun dieren en hun groenten om ze in Toucy te verhandelen. Runderen worden er tegenwoordig niet meer verkocht, maar klein vee (gevogelte en konijnen) wordt nog wel aangeboden.

’s Zomers staan er zo’n 100 marktkramen, ’s winters iets minder. De meeste worden bezet door kleine ondernemers die er hun eigen producten aanbieden.

Er zijn veel streekproducten en gastronomische specialiteiten uit de omgeving te koop. Volgens kenners koopt men hier de beste gestoofde ham van de Puisaye. Ook kan men een lege fles laten vullen met verse melk of een nieuw mandje kopen bij de mandenvlechter. De markt draagt het label “Saveurs et Savoir-faire de Bourgogne” (Smaken en Knowhow van Bourgondië).

De weekmarkt van Toucyy is zeer levendig en authentiek. Lokale bezoekers komen er altijd bekenden tegen: tussen de kramen, op de terrassen of in de cafés ontmoeten ze elkaar. Ze gaan naar de markt voor de ambiance en het brede aanbod.