Weekmarkt Chablis

Weekmarkt Chablis
Rue Auxerroise, 89800, Chablis

Authentieke en zeer gevarieerde markt in het beroemde wijnstadje Chablis.


Met zo’n 50 kramen is de Bourgondische weekmarkt in het wijnstadje Chablis niet enorm groot. Wel is het een heel gevarieerde en geanimeerde markt waar de mensen uit de omgeving op zondagochtend graag heen gaan. Zeker in de zomer wordt hij ook druk bezocht door toeristen.

Volgens de gemeente bieden de kooplui er “du beau, du bon et du bio” (mooie, goede en biologische producten). Behalve groenten, fruit en kazen uit de streek, worden er ook Bourgondische specialiteiten aangeboden zoals gougères (kaassoesjes) en boudin (worst). Bijna elke zondag wordt er aan de kop van de markt verse boudin gekookt.

Maar er zijn ook allerlei producten van elders te koop waaronder olijven uit het zuiden en heerlijk geurende vanillestokjes uit Madagascar. En niet te vergeten lekkere, warme Hollandse stroopwafels die ter plekke worden gebakken.

De meeste winkeltjes in de Rue Auxerroise zijn op zondagochtend gewoon open. Ook de caves in het centrum verwelkomen dan bezoekers die de beroemde Chablis wijnen komen proeven en kopen. Een leuke afsluiter van een bezoekje aan de markt.