Rozentuin La Celle en Morvan

Rozentuin La Celle en Morvan
45, rue de l'église Saint Agnan, 71400, La-Celle-en-Morvan

Een originele tuin met rozen uit 230 Franse dorpjes.


Deze originele tuin wordt ook de Rozentuin van de Franse Dorpen genoemd. In 1999 vroeg de toenmalige burgemeester van La Celle en Morvan alle dorpen in Frankrijk om stekjes op te sturen van hun rozenplanten. Ongeveer 230 dorpen deden mee: ze deelden meer dan duizend stekjes.

Zo heeft La Celle en Morvan op een terrein van 6.000 m2 een schitterende rozentuin gecreëerd. De herkomst van alle rozen wordt aangegeven op een bord. De tuin wordt onderhouden door een betaalde kracht en een aantal vrijwilligers.

Behalve meer dan 1.000 rozen staan er ook heel veel andere bloeiende planten, struiken en bomen, waaronder een grote Sequoiaboom op het gazon tegenover het gemeentehuis. Voor kinderen is een groen labyrint ontworpen. Verder zijn er in deze tuin twee vijvers, waarvan één met fontein, te zien.  

De rozentuin van La Celle en Morvan is het gehele jaar door van zonsopgang tot zonsondergang gratis toegankelijk. In het laatste weekend van mei wordt er een braderie met planten en ambachtskunsten georganiseerd: La Fête Art et Fleurs en Morvan. Daarvoor wordt wel een kleine entreeprijs gevraagd.