Park van Apremont-sur-Allier

Park van Apremont-sur-Allier
18150, Apremont-sur-Allier

Een uniek park met vijvers, een waterval, zeldzame bomen, bont gekleurde bloembedden, een witte tuin en follies.


Het park van Apremont-sur-Allier werd in 1976 geopend en mag het label “jardin remarquable” (bijzondere tuin) dragen. Bezoekers kunnen er genieten van een unieke wandeling langs meer dan 1.000 soorten bomen en bloemen.

In de vallei werden een dam, vijvers en een waterval aangelegd. Het park werd aangekleed met gazons, bont gekleurde bloembedden en zeldzame bomen. De enorme pergola met geurende blauweregen en de witte tuin, naar voorbeeld van de beroemde “white garden” in Sissinghurst, dragen bij aan de betoverende sfeer van het park.

In navolging van de mode van de 18e eeuw, zijn er ook follies geplaatst. Zo is er een pagodebrug in Chinese stijl. Het Turkse paviljoen doet denken aan de oevers van de Bosporus. En het uitzichtterras, dat de rivier en de daken van de dorpshuizen domineert, is geïnspireerd door Rusland. De panelen tonen de Pulcinelli poppen van de Commedia dell’Arte die over de wereld reizen. Ze werden gemaakt door een faience fabriek in Nevers.

Het park is van april tot oktober geopend. Entreekaarten voor het park zijn ook geldig voor de expositie in de stallen van het kasteel van Apremont. Zie voor actuele openingstijden en toegangsprijzen de website van Apremont-sur-Allier.

Apremont-sur-Allier ligt net vijf minuten buiten Bourgondië, aan de andere kant van de Loire en de Allier. Het is beslist de moeite waard om hier het water over te steken!