Park Moulin à Tan

Park Moulin à Tan
28 Chemin de Babie, 89109, Sens

Een stukje platteland in de stad Sens. Inclusief tropische serres met exotische planten.


Dit park is de groene long van Sens; een stukje platteland in de stad. Het is 16 hectaren groot en bevindt zich aan de rand van de stad. Moulin à Tan heeft het label “Jardin remarquable” (bijzondere tuin) gekregen.

Het park is naar een aantal verschillende thema’s ingericht: arboretum, tropische serres, dieren (waaronder paarden, ezels en geiten), wilde rozentuin, speeltuin, watervogels, observatiezone, fitness. Het water van de Vanne en van de Lingue brengt een verfrissende noot.

Het arboretum is een levende catalogus van planten en struiken die passen bij het klimaat en de grond van de streek. Ook zijn er thematische verzamelingen van planten waaronder bladverliezende coniferen en rotstuinen. Bij elke plant wordt informatie gegeven over onder andere de familie, het soort, de variëteit en de herkomst.

De tropische serres (600 m2) tonen een verzameling van 1.500 exotische planten uit verre landen waaronder vanille-orchideeën, peperboompjes, ananasplanten, bananenbomen, en sinaasappelbomen. Maar er zijn ook cactussen en vleesetende planten te zien, alsmede de fotogenieke reuzenwaterlelie Victoria Cruziana. De serres zijn bedoeld om bezoekers bewust te maken van de enorme biodiversiteit aan planten en het belang om die in stand te houden.

Het park is dagelijks vanaf 8.00 uur geopend. De tropische serres zijn enkel ’s middags toegankelijk. Zie voor exacte tijden de website.

Moulin à Tan
Moulin à Tan