1 februari 2023

Nederlanders en Vlamingen in Bourgondië scoren hoog op gastvrijheid

De Nederlanders en Vlamingen die in Bourgondië vakantieaccommodatie aanbieden, scoren voortreffelijk op gastvrijheid. Dat blijkt uit de reviews op booking.com. Adressen die daar gemiddeld een 8 of hoger halen, ontvingen afgelopen week de Booking.com Traveller Review Award.

Met 9,7 punten voert Kimaro Farmhouse uit Colméry (Nièvre) de lijst aan. “Daar zijn we best trots op,” zegt Marleen Koppen die het Farmhouse samen met haar partner Robby Bolleyn runt. “We scoren al jaren steeds zo hoog. Tof hè! Als je wordt verwelkomd met onze huiscocktail, de Kimaro Delight, aan de gezellige bar met een vuurtje erbij, ben je gelijk in de vakantiestemming! Het geheim? Onze gastvrijheid, de gezellige sfeer, kleinschaligheid en de unieke locatie maken het een paradijsje voor iedereen die van ruimte, rust en natuur houdt.”

Bijna even hoog scoorden Le Repos Coquelicot in Montillot, Jan’s Place in Burgundy in Ecuelles, La Maison de Souhey in Souhey, Le Heron Pourpre in Cronat, Chambres d’Hôtes à la Chandelle in Epiry, Logement Champallement in Champallement, Les Portailles Bleus in Azé, en Gîtes la Tourelle in Uxeau. Zij kregen van hun gasten een 9,0 tot 9,5.

Maar er zijn nog veel meer gastvrije vakantieadressen in Bourgondië waar Nederlands of Vlaams wordt gesproken. Een aanzienlijk deel van hen kreeg op Booking.com een vette 8. Sommige accommodaties  hebben ervoor gekozen om niet met een booking site te werken. Ze staan wel op www.BourgondieToerist.nl. 

Maak hier kennis met de gastheren en gastvrouwen en bekijk hun accommodatie. Hun contactgegevens zijn toegevoegd: rechtstreeks bij hen boeken scheelt commissiekosten.

Booking.com reikte de Traveller Review Awards voor het 11e jaar uit. Ze zijn bedoeld als erkenning voor uitzonderlijke gastvrijheid. De scores zijn gebaseerd op de reviews die gasten gaven in de periode van 1 december 2019 en 20 november 2022. Alle adressen met minimaal 3 reviews van Booking.com reizigers en een gemiddelde score tussen 8 en 10 kregen de award.