Fietsen vanuit de Hoge Morvan naar Côte de Beaune

Fietsen vanuit de Hoge Morvan naar Côte de Beaune

Les Pasquelins, 58430, Arleuf

Een pittige fietsroute van Arleuf, via Autun en Nolay, naar Santenay.


Deze bewegwijzerde groene route, die door AF3V is uitgezet, gaat vanuit de Hoge Morvan via de Autunois naar de Côte de Beaune. Hij bestaat uit drie etappes: van Arleuf naar Autun (30,2 kilometer), van Autun naar Nolay (42 kilometer), en van Nolay naar Santenay (13,6 kilometer). Het is een pittige route.


Van Arleuf (Les Pasquelins) naar Autun : 30,2 kilometer

Deze eerste etappe, van Arleuf naar Autun, vertrekt vanuit de Hoge Morvan. Het landschap heeft hier behoorlijk wat reliëf. Het parcours is zeer landelijk met hier en daar wat dorpjes, struiken, weides, bossen en valleien. Eindpunt is Autun, een stadje met een lange en rijke geschiedenis. Hier zijn nog overblijfselen uit de Romeinse tijd te bezichtigen.

De route gaat langs Corcelles, Vaumignon, La Petite-Verrière, Vauchose en Tavernay.

Van Autun naar Nolay : 42 kilometer

Een fietstocht door een heuvelachtig landschap. Een deel van het parcours gaat over voormalige spoorlijnen (de groene weg tussen Epinac en Sully, de weg van Tacot) en een deel over kleine rustige wegen. Het is een tamelijk sportieve fietstocht. De wegwijzers zijn soms wat minder goed zichtbaar. Het eindpunt, Nolay, is een middeleeuws plaatsje met mooie markthallen, Middeleeuwse straatjes en vakwerkhuizen.

De route gaat langs La Vesvre, Saint-Léger-du-Bois, Sully, Épinac, Le Taupreuil en Changey,

Van Nolay naar Santenay : 13,6 kilometer

Deze mooie groene weg voert eveneens over een oude spoorlijn. Het uitzicht over het platteland en de dorpjes is overal prachtig. Onderweg komt u twee viaducten tegen. Het eindpunt, Santenay is een charmant wijndorpje met een molen.

De route gaat langs Change, Paris-l’Hôpital en Sampgigny-lès-Maranges

Vanuit Santenay is het mogelijk om over de fietsroute verder te rijden naar Beaune of, via de Voie Vert Canal du Centre, naar Chalon-sur-Saône.

Foto: ©Alain DOIRE, BFC Tourisme