Lente van de Cru Viré-Clessé

Lente van de Cru Viré-Clessé

Printemps du Cru Viré-Clessé
71260, Viré
Bekijk in Google Maps

Proef op 15 en 16 april de wijnen van zo'n 30 wijnhuizen uit het zuiden van de Bourgogne.


In het derde weekend van april openen de wijnhuizen van Viré-Clessé, in het zuiden van de Bourgogne, traditiegetrouw hun kelders voor het publiek. In de afgelopen drie jaar ging het evenement niet door vanwege Corona. Nu heeft een enthousiaste groep jonge wijnbouwers het initiatief genomen om de traditie weer voort te zetten. Daarmee willen ze de bekendheid van hun wijnen vergroten en uiteraard de verkoop stimuleren. Voorgaande edities trokken, per weekend, zo’n 3.000 mensen.

In dit gebied worden vooral witte wijnen gemaakt van Chardonnay druiven. De Appellation Viré-Clessé bestaat sinds 1999. Er zijn ongeveer 95 producenten waaronder 40 met een eigen wijnkelder. Daarvan doen er zo’n 30 mee aan de Lente van de Cru Viré-Clessé. Bezoekers kunnen hun wijnen proeven en kopen.

Het evenement vindt plaats in het centrum van de dorpen Viré en Clessé. De kelders zijn zowel op 15 als op 16 april geopend van 10.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Maar om te proeven is een speciaal, voor deze gelegenheid gegraveerd, glas nodig. Het glas, inclusief houder, kost € 15 en is op beide dagen geldig. Verder worden er ter plaatse hapjes verkocht en kan men kennismaken met handwerkproducten uit de omgeving.