Sinds 2023 organiseert de Club des Hôteliers Restaurateurs Haute Bourgogne samen met de vereniging van truffeltelers uit de Côte-d’Or en de Saône-et-Loire in het najaar kampioenschappen voor het bereiden van roerei met truffel. Ze worden gehouden in het stadje Châtillon-sur-Seine in het noorden van Bourgondië.
Tijdens deze kampioenschappen worden de regionale producten, waaronder eieren en truffels, gepromoot. Met hun subtiele smaak en bijzondere textuur, zijn de truffels een zeer gewild ingrediënt om zowel de meest eenvoudige als de meest verfijnde gerechten subliem te maken.
Aan de kampioenschappen kunnen zowel amateurs, koks in opleiding als professionele chef-koks meedoen. Met deze wedstrijd willen de organisatoren de creativiteit en passie bevorderen van eenieder die is betrokken bij de lokale gastronomie.
Winnaar dit jaar was Lilian Ardouin, second de cuisine (assistent chef-kok) van Château de Courban. De prijs voor de jonge koks in opleiding ging naar Anthony Lusaki die in opleiding is bij restaurant Cuisine de La Fontaignotte in Semur-en-Auxois. Hij won ook een stage van een week bij chef-kok Takashi Kinoshita van La Cueillette die vorig jaar de kampioenschappen won.
De trofee werd door Didier Cailloux, Meilleur Ouvrier (beste vakman) van Frankrijk, uitgehouwen in Bourgondische steen en benadrukt de affiniteit met lokale grondstoffen.