La Cueillette®

La Cueillette®
Château de Cîteaux
18, Rue de Cîteaux, 21190, Meursault

Een majestueuze omgeving en, met de komst van de nieuwe chef-kok in 2023, hoge gastronomische ambities.


“Een keuken met smaak in een buitengewoon kader,” zegt restaurant La Cueillette® over zichzelf. De klassiek ingerichte19e-eeuwse eetzaal met z’n koepel, kroonluchter, verguldsel en spiegels is inderdaad majestueus. Het terras biedt een subliem uitzicht op de wijngaarden en de klokkentoren van Meursault.

La Cueillette® werd in september 2023 heropend: de keuken kreeg een nieuwe impuls met de komst van chef-kok Takashi Kinoshita. Eerder bracht hij restaurant Château de Courban naar een Michelin ster. Ook voor La Cueillette® zijn de gastronomische ambities hoog. Alles is gericht op smaak.

De stijl van Takashi Kinoshita is elegant, doordacht en eigentijds. La Cueillette® noemt hem de meest Bourgondische Japanse chef-kok. Hij combineert zijn meesterlijke Japanse technieken met de Bourgondische tradities en lokale producten. Zijn persoonlijke interpretatie van deze door hem zo geliefde Franse streek leidt tot verrassende gerechten.

Het restaurant maakt deel uit van het Château de Cîteaux in het mooie wijndorp Meursault. Behalve La Cueillette® is er ook een bistro die door Michelin is onderscheiden met een Bib Gourmand vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De bistro is gevestigd in de oude kasteelkeuken, gebouwd op 11e-eeuwse Cisterciënzer kelders, met Potager fornuis en enorme haard. 

Verder biedt het kasteel een luxe hotel met een Spa waar kuurgasten kunnen genieten van de Fruitithérapie® op basis van klein fruit.