Dit wijnhuis heeft een moderne en efficiënte wijnmakerij in het gehucht Combereau, net buiten Couches. Toen Vincent Royet het bedrijf in 2020 overnam, ging het de vierde generatie in. Zijn overgrootvader startte dit domein in 1930.
Het is altijd een hecht familiebedrijf gebleven. Vader Jean-Claude werkt nog steeds keihard mee in het bedrijf en opa Bernard is regelmatig aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Strevend naar perfectie, besteden ze niets uit: het complete productieproces, vanaf het planten van de wijnstokken tot en met het bottelen en etiketteren van de flessen, doen ze zelf.
In bijna een eeuw tijd bouwde de familie een 13 hectaren groot wijnhuis op. Ze maken er zowel witte als rode wijnen. Tevens wordt er rosé en mousserende Crémant de Bourgogne geproduceerd. De wijnen van Vincent Royet vinden hun weg op de Franse markt en worden eveneens geëxporteerd naar België, Engeland, de VS en Japan.
De wijndorpen rond Couches maken deel uit van de Côtes du Couchois, een streek die tussen de beroemde Côte de Beaune en de Côte Chalonnaise in ligt. Minder bekend, maar ze maken er lekkere Bourgognes die voor veel mensen betaalbaar zijn.
Op afspraak is het mogelijk om hier direct bij de wijnboer te kopen. Verder kan, eveneens op afspraak, een Vlaamstalige rondleiding worden geboekt. Klik hier voor meer informatie over de rondleidingen.
Foto van Jean-Claude en Vincent Royet: Laure VILLAIN