Domaine Marie-Christine Gadant – Le Clos Voyen

Couchois
Domaine Marie-Christine Gadant – Le Clos Voyen

25 Rue de Bouhy, 71490, Saint-Maurice-les-Couches (Côtes du Couchois)

Een domein dat al bij heel veel Nederlandse vakantiegangers bekend is. Ze komen er graag om wijn in te slaan voor thuis.  


Marie Christine Gadant en Fabrice Lacour hebben meer dan 10 hectaren aan wijnstokken in de Côte-du-Couchois, aan de zuidelijke rand van de Côte de Beaune. Daarvan worden heel wat vaten wijn gemaakt. Ze produceren overwegend rode wijn, maar ook witte wijn: Bourgogne Côte du Couchois, Le Maranges Côte de Beaune, Santenay en Crémant de Bourgogne.

Deze wijnboerin en haar partner hebben er plezier in om wijnliefhebbers uit de hele wereld te ontvangen. Ze geven graag uitleg over hun bedrijf en hun producten. Als het druk is, neemt de vader van Marie Christine de ontvangst van de klanten over.

Het domein is inmiddels vier generaties in de familie: de overgrootvader van Marie Christine Gadant werkte er al toen hij het kocht. De familie vond een document uit 1592 terug waaruit blijkt dat er ook toen al een wijngaard was. De lange kelder, die vanaf de cuverie (de ruimte met de wijntanks) doorloopt tot aan de straat, is minstens zo oud als het document. Particulieren die komen kopen en proeven, kunnen er een kijkje nemen.

Le Clos Voyen is gevestigd in een gebied waar veel Nederlandse toeristen op vakantie gaan. Velen hebben de weg al gevonden naar de Rue de Bouhy in Saint-Maurice-les-Couches: ongeveer 25% van de omzet is te danken aan Nederlanders.

De wijnkelder is van maandag tot en met zaterdag geopend; bij voorkeur op afspraak. Op zondag zijn bezoeken enkel op afspraak mogelijk. Zie de website voor de exacte openingstijden.