Workshop wijnschool van Bourgondië

Workshop wijnschool van Bourgondië
Ecole des Vins de Bourgogne
21200, Beaune

Voor wie zich wat verder wil verdiepen in de geuren, smaken en kleuren van de Bourgondische wijnen. In Beaune, Chablis, Dijon en Mâcon.


De Ecole des Vins de Bourgogne werd in 1974 opgericht voor iedereen die de Bourgondische wijnen beter wil leren kennen. Hij richt zich zowel op beginners, gevorderden als professionals uit de hele wereld.

Hoe kunt u het beste wijn proeven? Hoe is wijn van verschillende druivensoorten aan de smaak te herkennen? Wat zijn leuke combinaties van wijnen met kazen of hapjes? Wat houdt de vintage in en waarom is die zo belangrijk voor Bourgondië? Allemaal vragen die beantwoord worden in een workshop van deze wijnschool.

Op vier locaties in Bourgondië worden workshops georganiseerd. Dat gebeurt in de Cité des Climats et vins de Bourgogne (Beaune, Chablis en Mâcon) en in de Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin (Dijon). De meeste zijn in Beaune en Dijon.

Wijnen uit alle delen van de Bourgogne komen daarbij aan bod: van de Châtillonnais in het noorden tot de Mâconnais in het zuiden.

Het aanbod bestaat uit:

  • Korte, zeer toegankelijke, proeverijen (45 tot 60 minuten) met uitleg voor beginners en gevorderden. De meeste workshops worden zowel in het Frans als het Engels aangeboden. Eventueel kunnen ze worden gecombineerd met een uitgebreider bezoek aan de Cité, maar dat hoeft niet. Klik hier voor het programma.  
  • Basiscursussen van halve of hele dagen, al dan niet in combinatie met een bezoek aan wijngaarden. Deze zijn over het algemeen enkel in het Frans.
  • Een complete opleiding (72 uur) wijnproeven voor professionals zoals wijnbouwers, wijnhandelaars en sommeliers. Deze opleiding is ook enkel in het Frans.