Wijnroute Beaune – Santenay - Nolay op de fiets

Wijnroute Beaune – Santenay - Nolay op de fiets
La Voie des Vignes

21590, Santenay

Een fietsroute in twee etappes (22 en 14 kilometer) door de wijngaarden ten zuiden van Beaune naar Santenay en, over een voormalige spoorlijn, naar Nolay.

Vertrekpunt route: Vertrekpunt Beaune: Parc de la Bouzaize, Avenue du Parc - Vertrekpunt Santenay : D113a, Place du Jet d’Eau
Aantal kilometers: 22 en 14 kilometer
Bijzonderheden: 

Deze fietsroute door de beroemde wijngaarden van Bourgondië wordt gedeeld met het landbouwverkeer van de wijnbouwers. Er gelden vier regels: veiligheid, delen, respect en waakzaamheid. Houd er rekening mee dat routes door de wijngaarden op zonnige dagen weinig schaduw bieden.


La voie des vignes bestaat uit twee etappes.

Beaune-Santenay
Het eerste deel van deze fietsroute slingert zich over een afstand van 22 kilometer door de gerenommeerde wijngaarden van de Côte de Beaune.

Vanuit het stadje Beaune gaat hij door beroemde en gezellige plaatsjes als Pommard, Volnay, Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet naar Santenay. Ze nodigen uit om een terrasje te pakken of een wijnkelder binnen te stappen.

De hellingen met de wijngaarden zijn voor de meeste fietsers niet onoverkomelijk. De hoogste top (288 meter) ligt ten zuiden van Pommard. Na Meursault en voor Chassagne-Montrachet is het ook nog een even stukje klimmen.

Santenay-Nolay

Het tweede deel van de route is een prachtige groene weg met contrasterende landschappen. Vanuit het charmante dorp Santenay fietst men door en langs dorpen als Cheilly-lès-Maranges, Paris-l’Hôpital en Change naar het middeleeuwse stadje Nolay.

De route is aangelegd over de oude spoorlijn tussen Chagny en Autun. Hij voert langs leuke stationnetjes, door tunnels over bruggen en viaducten. Het 158 meter lange en 18 meter hoge Cormot-viaduct biedt een prachtig uitzicht op Nolay, de wijngaarden en rotswanden van de Bout du Monde.

De weg gaat geleidelijk, door de heuvels van Maranges, omhoog. Het hoogteverschil tussen het vertrekpunt en de bestemming is 264 meter. Vanaf de Mont Sène (les Trois Croix) is bij helder weer de Mont-Blanc te zien.

Deze fietsroute wordt u aangeboden door het Toeristenbureau van Beaune en de Pays Beaunois