Hameau Duboeuf

Hameau Duboeuf
796 Route de la Gare, 71570, Romanèche-Thorins

Met 30.000 m2 is dit het grootste Europese wijnpark. Het richt zich op alle leeftijden.


In het zuidelijke puntje van Bourgondië, in de Beaujolaisstreek, is een groot themapark rond wijn ingericht. Het werd in 1993 opgezet door de wijnproducent en -handelaar Georges Duboeuf en is geschikt voor alle leeftijden.

In drie talen (Frans, Engels en Duits) wordt uitleg gegeven over de wijngaarden, de wijnstokken en de wijnen van de Beaujolais. De filmzalen belichten, onder andere in 3D, de verschillende aspecten. De expositiezalen gaan, met meer dan 3.000 voorwerpen, tot 2.000 jaar terug in de geschiedenis.

In het moderne productiecentrum, dat is uitgerust met 150 roestvrijstalen vaten, kunnen bezoekers zien hoe tegenwoordig de wijn wordt gemaakt. In de wijnkelder liggen, in eikenhouten vaten, wijnen te rijpen zoals de beroemde Moulin à Vent (Beaujolais) en de Pouilly-Fuissé (Mâconnais). Uiteraard is er gelegenheid om te proeven en te kopen.

Een treintje vervoert de bezoekers over het terrein. Met een rosalie, een overkapte fiets voor maximaal twee volwassen en twee kinderen, kunnen ze zelf het park verkennen. Voor kinderen tot 7 jaar zijn er sulkys; driewielers met voorop een paardje. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten te beleven. Zowel binnen als buiten zijn ExplorGames uitgezet. Verder is er een adventure golf langs 10 Beaujolais crus.

De tuin van Hameau Duboeuf is van half april tot half september een aantal middagen per week toegankelijk. Daar groeien planten met aroma’s die men ook kan herkennen in de wijnen. De tuin is ingericht aan de hand van zes thema’s: hout, planten, bloemen, noten, kruiden, en fruit.

Hameau Duboeuf is vrijwel het hele jaar door geopend. Zie voor de openingstijden en de toegangsprijzen de website van het park.