La Ferme Fruirouge is een kleinschalige biologische cassisboerderij in de Hautes Côtes de Nuits waar naast zwarte bessen ook ander zomerfruit wordt verbouwd. Al het fruit wordt verwerkt tot confituren, dranken en condimenten zoals azijn, mosterd en ketchup.
De boerderij is in 1995 gestart. Het terrein van ruim 12 hectare is voor een derde deel beplant met cassis. De rest bestaat uit frambozen, aardbeien, kersen, perziken en aalbessen.
Daarvan maakt de familie jaarlijks, in grote koperen pannen, onder andere 12.115 potjes confituren. Ook de drank, 9.033 flessen per jaar (met en zonder alcohol) en de condimenten worden grotendeels in eigen keuken geproduceerd.
De boerderijwinkel is dagelijks, met uitzondering van de dinsdagen en woensdagen, geopend. Zie voor exacte tijden de website.
Fotocredits: Foto bereiding fruitproducten @my_destination_BFC_Tourisme; Foto’s koperen schaal en winkel Côte-d'Or Tourisme © R. KREBEL; overige foto’s ©Ferme Fruirouge.