Tacot des Crouillottes

Tacot des Crouillottes
Rue des Pyrénées, 71200, Le Creusot

Keuze uit twee routes met deze toeristische stoomtrein vanuit Le Creusot.


Vanaf Pretpark des Combes is het in juli en augustus mogelijk om een aantal keren per dag een ritje te maken met de toeristische stoomtreintje “Tacot des Crouillottes” waarmee vroeger de slakken uit de hoogovens van de Schneider fabriek werden afgevoerd.

Er worden twee routes aangeboden:

  • Het Circuit des Combes: de trein maakt vanaf het park een rondrit van 5 kilometer.
  • Het Circuit des Deux Vallées (van de twee valleien): de trein rijdt 10 kilometer. Dit is een enkele reis van of naar het station van Le Creusot.

Aan boord van de trein heeft u een mooi zicht op de heuvels van de Beaujolais en de Morvan. Onderweg passeert u bruggen, engtes, watervallen en tunnels. Zie de (Nederlandstalige) website voor actuele prijzen en vertrektijden.

Treinliefhebbers kunnen bij het Parc des Combes ook de oude stoomlocomotief 241-P-17 bewonderen. Die is in 1949 door de firma Schneider in Le Creusot gebouwd en gaf de toon aan als het ging om tractie op stoomkracht: de locomotief reed met een snelheid van 120 kilometer per uur. Inmiddels heeft de locomotief er al ruim 1,741 miljoen kilometer op zitten. Tegenwoordig wordt de 241-P-17 enkel nog ingezet voor pleziertochtjes.

Foto: Parc des Combes