Toeristentreintje Chalon-sur-Saône

Toeristentreintje Chalon-sur-Saône
Petit train Chalon-sur-Saône

2-4 Place du Port Villiers, 71100, Chalon-sur-Saône

Ontdek Chalon-sur-Saône in de zomermaanden met het toeristentreintje Le Tacot de Chalon.


In de vakantiemaanden rijdt er dagelijks een toeristentreintje met panoramisch dak door Chalon-sur-Saône. Een leuke en comfortabele manier om, met uitleg, deze stad aan de rivier de Saône te bezichtigen.

Een tochtje van ongeveer 45 minuten voert langs bijna 30 interessante plekken in de stad waaronder de kathedraal en het Place Saint-Vincent, de Doyenné toren, het oude ziekenhuis, het Paleis van Justitie, het stadhuis, de Saint-Pierre kerk, het oude Hôtel de Virey, het Georges Nouelle park, de botanische tuin en de obelisk. 

Van de vaste route (zie onderstaande plattegrond) kan worden afgeweken, bijvoorbeeld als er onderweg werkzaamheden zijn. De uitleg is in het Frans, Engels en Duits. 

De dienstregeling van Le Tacot de Chalon is, voor de periode van 1 juni tot 30 september 2024, van dinsdag tot en met zondag dagelijks om 11.00 uur, 12.00 uur, 14.30 uur, 15.30 uur, 16.30 uur een 17.30 uur. Op vrijdag en zondag alleen ’s middags omdat er dan ’s ochtends een markt is. Verder rijdt het treintje niet op 14 en 15 juni, 20 juni ’s ochtends, 10 tot en met 13 juli, 13 en 14 september.

Aanmelden kan telefonisch of via de website van het toeristenbureau. Het treintje vertrekt voor het toeristenbureau. Kaartjes kosten voor volwassenen € 8 per persoon. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is dat € 5 per persoon. Jongere kinderen reizen gratis mee.