22 mei 2023

Toeristische sterren voor Bourgondië

De toeristische groene gids van Michelin over de Bourgogne kent dit jaar zeven nieuwe sterren toe. De Saint-Lazare kathedraal in Autun kreeg de hoogste onderscheiding: drie Michelin sterren. Voor het kasteel van Digoine in Palinges waren er twee sterren. Een eerste ster ging naar Villa Perrusson in Écuisses, de kanaalbrug in Digoin, het Romeinse theater in Autun, de Janus tempel in Autun, en de Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin in Dijon.

Bourgondië, op minder dan twee uur rijden van Parijs, is het ontdekken waard. Tal van culturele bezienswaardigheden illustreren de rijke geschiedenis van deze regio. De restaurants serveren emblematische gerechten met uitstekende wijnen. Voor de sportievelingen zijn er leuke wandel- en fietstochten.

Bourgondië heeft het allemaal: van de steden Sens en Auxerre in het noorden, via het regionaal natuurpark de Morvan en Dijon tot aan de Mâconnais in het zuiden. Het is een eigentijdse bestemming voor een lang weekend of voor een rustige vakantie. Liefhebbers van slow toerisme zullen zeker genieten van deze uitnodigende Franse regio.

De groene, toeristische, gids van Michelin kende nieuwe sterren toe aan aan de volgende bezienswaardigheden:

(Klik op de foto om de beschrijving te lezen.)